1- حذف منشأ آلودگی: با وجود اینکه این کار توسط اغلب متخصصین و پزشکان توصیه می گردد، ولی یک نگاه سریع به سبک زندگی امروزی ما و محدودیت های زندگی در شهرهای شلوغ و پر جمعیت نشان می دهد که این توصیه به ندرت قابل اجرا است و استفاده از روش های کمکی دیگر نیز ضروری می باشد.
2- تهویه مناسب: استفاده از هوای آزاد و تازه هم یکی دیگر از روش های کاهش آلودگی داخل ساختمان است. ناگفته پیداست در حالیکه هوای خیابان و شهر به شدت آلوده می باشد این روش نه تنها کیفیت هوا را بهتر نمی کند بلکه باعث اضافه کردن آلودگی هوای بیرون به فضای سربسته نیز می شود. علاوه بر این استفاده از هوای آزاد به معنی تحمل سر و صدای محیط بیرون و هدر رفتن انرژی گرمایش و سرمایش ساختمان است.
3- پاکسازی (تصفیه) هوا: از آنجا که حذف کامل منشأ آلودگی هوا و یا تهویه مناسب تقریبا غیر ممکن است، استفاده از دستگاه های تصفیه هوا به عنوان یک روش مفید در کنار دو روش فوق توصیه می شود. همچنین در مورد افراد خاص مانند سالمندان، بیماران قلبی و ریوی و افراد مبتلا به آسم و آلرژی استفاده از این دستگاه ها به منظور ایجاد هوایی پاک و سالم می تواند به مداوای آنان کمک کند. استفاده از این دستگاه ها برای مشاغلی که با آلودگی سروکار دارند نیز بسیار مفید است.